Koncert povodom 69. Dana nezavisnosti Indije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert povodom 69. Dana nezavisnosti Indije

Povodom najvećeg nacionalnog praznika Indije, Dana nezavisnosti, koji se ove godine održava šezdeset i deveti put, Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju i Ambasadom Indije u Beogradu organizuje koncert jednog od istaknutih izvođača Pandit Sadanand Naimpalli, u sredu, 2.septembra, u velikoj sali KCNS, sa početkom u 20 sati.

Ovaj koncert će Novosađanima približiti indijsku kulturu, a koji je dogovoren nakon sastanka v.d. direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kulturnog centra Novog Sada, Bojana Panaotovića i njene ekselencije ambasadorke Indije u Srbiji, Narinder Čauhan.

Pandit Sadanand Naimpalli je jedan od istaknutih izvođača na tabli u Indiji. Po obrazovanju je metalurški inženjer ali je muzičar po opredeljenju. Sadanandjija je u umetnost izvođenja na tabli uveo legendarni guru i maestro na tabli/ pakhawaju, Pandit Taranathji, iz Farrukkhabad Gharana. Posle učenja "Taalim" škole koja je trajala šest godina, dobio je predsedničku nagradu na takmičenju nacionalnih indijskih radio stanica 1963. godine All India Radio competitions.

Takođe je ocenjen kao najuspešniji mladi izvođač na tabli na Omladinskom festivalu univerziteta (Inter-University Youth Festival) i pozvan je da se priključi Studentskoj delegaciji u Evropi i na Srednjem istoku. Sadanandji je završio školovanje sa najvišim ocenama iz Metalurgije na Univerzitetu u Puneu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.