Koncert kvarteta Bilitis u Kulturnom centru Ruma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2016, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert kvarteta "Bilitis" u Kulturnom centru Ruma

U velikom holu Kulturnog centra u Rumi, u okviru ciklusa "Čaj u 8", večeras u 20 časova koncert će održati kvartet "Bilitis". Ulaz je slobodan.

Kvartet čine četiri mlade muzičarke: Ksenija Bašić - flauta, Iva Stanković - violina, Ana Klem Aksentijević - viola i Milica Svirac, violončelo.

Kao ideja za osnivanje ovakvog kamernog sastava poslužio im je klasičan gudački kvartet, koji podrazumeva prvu i drugu violinu,violu i violončelo. Pošto su flauta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << violina sličnog opsega, u tehničkom smislu je bilo izvodljivo prvu violinu zameniti flautom, koja se po boji odlično uklapa sa ostala tri gudačka instrumenta, kaže se u najavi.

Članice sastava su ujedno i članice Filharmonije u Novom Sadu, kao i orkestara „Camerata academica" i „Vojvodjanski simfoničari". Zaposlene su na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i Muzičkoj školi "Isidor Bajić", takođe u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.