Komisija o udesu helikoptera predaje izveštaj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2015, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija o udesu helikoptera predaje izveštaj

Komisija za osnovno ispitivanje udesa vojnog helikoptera 13. marta, koju je formirao komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, danas će predati izveštaj Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Više javno tužilaštvo je zahtevom od 16. marta tražilo "svu dokumentaciju sačinjenu u vezi sa kritičnim događajem, pre svega nalaze komisija koje su formirane da ispitaju uzroke koji su doveli do nastanka pada vojnog helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << HT-48", kada je poginulo sedam osoba, navedeno je u saopštenju.

"Komisija je došla do svih podataka na osnovu kojih je izvršila analizu i izvela zaključke, a izveštaj sa kompletnom pratećom dokumentacijom ima oko 500 stranica", kaže se u saopštenju.

Komisiju su činili pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Vojnotehničkog instituta, Tehničkog opitnog centra, Vazduhoplovnomedicinskog instituta, Komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Komisija je obuhvatila specijaliste iz oblasti bezbednosti letenja, održavanja vazduhoplova, planiranja i rukovođenja letenjem, meteorologije, vazduhoplovne inženjere, opitne pilote, vazduhoplovne tehničare za sve sisteme na helikopteru, specijaliste vazduhoplovne medicine i vazduhoplovne psihologije, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojni helikopter je pao u Surčinu 13. marta uveče, kad je poginulo svih sedam osoba koje su se nalazile u letelici - četiri vojna člana posade, dva zdravstvena radnika i beba kojoj je trebalo da bude ukazana pomoć.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj o padu helikoptera stigao u Tužilaštvo

Izvor: Studio B, 31.Mar.2015

U saopštenju Tužilaštva se navodi da će izveštaj biti analiziran i da će o njemu javnost biti obaveštena u četvrtak, 2.aprila, ili najkasnije u petak, 3. aprila...Više javno tužilaštvo je zahtevom od 16. marta tražilo "svu dokumentaciju sačinjenu u vezi sa kritičnim događajem, pre svega...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.