Kako da napravite lutku od bundeve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da napravite lutku od bundeve

Danas vam predstavljamo jednostavnu, ali zanimljivu lutku od bundeve.

U našim krajevima se osnovni rekvizit – bundeva, može naći prilično lako. Pre nego što bundevu iskoristite za pitu, može korisno poslužiti i za zabavu vašeg deteta. Mi vam predstavljamo jednu od mogućnosti, a broj varijacija je praktično neograničen.

Materijal za rad: bundeva, plastelin, čiode

Sve delove lica treba napraviti od plastelina, a potom ih pričvrstiti čiodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za bundevu.

Ne treba previše sugerisati deci, već ih treba pustiti da sami razmisle o delovima lica. Kosu lutke napraviti trljanjem plastelina između dlanova.

Po završetku pravljenja lutke, deci treba omogućiti da testiraju svoj rad tako što će se pogledati u ogledalu i utvrditi da li neki deo lica nedostaje na lutki.

Deci će ova aktivnost biti izuzetno zanimljiva. Kao alternativa plastelinu mogu da posluže dugmići i vunica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.