Jedna šansa u milion: Crnkinja rodila belu bebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2014, 06:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna šansa u milion: Crnkinja rodila belu bebu

Slučaj koji se događa jednom u milion: Ketrin Hauvort, Britanka nigerijskog porekla, donela je na svet dečaka bele puti, zelenih očiju i svetlo smeđe kose.

"Babica se našla u čudu kada se moj sin Džona rodio", izjavila je listu Sandej miror 32-godišnja mama koja se porodila 1. juna.

"Pogledala me je, a zatim je pogledala Džonu, i nije mogla da veruje svojim očima", dodala je Ketrin koja je i sama bila iznenađena što je njen sinčić potpuno beo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
U čudu se našao je bebin otac, Ričard, koji iako belac, nije očekivao da dobije belog sina.

Koža nekih beba potamni nakon nekoliko sedmica, ali se Džoni to nije desilo.

Prema pisanju londonskog lista, Ketrin ima poseban gen čije su šanse da bude aktiviran izuzetno male.

"Rekli su mi da nosim gen belca. Roditelji su mi iz Nigerije, i koliko znam, svi smo u porodici crni", navela je mama malog Džone.

Lekari su upozorili par da je malo verovatno da će njihova buduća deca, ukoliko se odluče da prošire porodicu, biti bela.

"Uostalom, boja Džonine kože je potpuno nebitna. Najvažnije je da je on jedna zdrava i srećna beba", zaključio je Ričard.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.