Izložba Zaostavština dr Laze Kostića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2015, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Zaostavština dr Laze Kostića"

"Zaostavština dr Laze Kostića iz zavičajne zbirke likovnog odeljenja Gradskog muzeja Sombor", naziv je izložbe čije je otvaranje zakazano za sutra u 18 časova u Gradskom muzeju.

Izložba je izuzetno značajna budući da će na jednom mestu biti izloženi, kataloški obrađeni i publikovani svi predmeti likovne i primenjene umetnosti otkupljeni iz zaostavštine dr Laze Kostića (izložbu prati dvojezični katalog, na srpskom i engleskom jeziku) i velik broj originalnih eksponata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje će posetioci imati prilike da vide na izložbi.

Autorka izložbe je Zora Šipoš, viši kustos istoričar umetnosti, a na otvaranju će govoriti dr Vladimir Simić, docent na Odeljenju za istoriju umetnosti, Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Projekat je realizovan uz finansijsku potporu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Sombora.

Postavka ove izložbe trajaće do 31. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.