Izložba Oluja - zločin koji traje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2015, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Oluja" - zločin koji traje

Povodom obeležavanja 20. godišnjice od Oluje,  zločina kojim je ubijeno više od 2 300 Srba, mahom civila, oko 250 000 ljudi proterano, a 25 000 kuća razoreno i spaljeno, u centru Novog Sada, danas u 18 časova otvorena je izložba pod nazivom "Oluja –zločin koji traje".

Postavku "Oluja-zločin koji traje" čine 26 panoa, odnosno preko 70 fotografija, koje svedoče o stradanjima Srba u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj u ratu tokom devedesetih godina.

Tu potresnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << priču o najvećem egzodusu 20. veka  u Evropi zabeležili su najeminentniji fotoreporteri, između ostalih i  Tomislav Peternik, Jaroslav Pap, Martin Candir, Ranko Ćuković.

Preko 70 fotografija na 26 panoa svedoče o stradanjima Srba u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj u ratu tokom devedesetih godina.

Tu potresnu priču o najvećem egzodusu 20. veka  u Evropi zabeležili su najeminentniji fotoreporteri, između ostalih i  Tomislav Peternik, Jaroslav Pap, Martin Candir, Ranko Ćuković i Darko Dozet.

Izložba "Oluja zločin koji traje" realizovana na inicijativu Foto asocijacije Vojvodine, uz podršku grada Novog Sada i, prema rečima organizatora, ima za cilj da nakon dve decenije podseti na stradanja, ali posluži i kao apel da se takve strahote više ne ponove.

Postavka će naredna tri dana biti postavljena na gradskom trgu u Novom Sadu, a s obzirom na to da je veliki broj izbeglica svoja utočište pronašlo kod rođaka ili prijatelja upravo u Vojvodini, nakon Novog Sada  obići će i druge gradove Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.