Izložba Holokaust Maje Familić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2015, 05:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba "Holokaust" Maje Familić

U Kulturnom centru Novog Sada danas će biti otvorena samostalna izložba slika Maje Familić "Holokaust", a poruka koju nosi je potreba da se neguju sećanja na stradale i nastojanje da se takve stvari više nikada ne dogode.

Holokaust, kao najmračnija strana naše istorije u toj autorki pobudila je kreativnost i želju da vizuelno dočara najgnusnija stradanja tokom Drugog svetskog rata.

Njeni likovni radovi praćeni su stihovima sa istom tematikom koja podseća na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svirepa zlodela koja su učinjena nedužnim ljudima.

Familić je rođena 1973. godine u Novom Sadu. Profesor je razredne nastave i diplomirani strukovni vaspitač. U sferi inkluzivnog vaspitanja radila je kao mentor likovnih i eko radionica sa romskom decom OŠ "Jovan Grčić Milenko".

Njena poezija je izdata u Antologiji vojvođanskih pesnikinja "Oči ravnice" i u Zbornicima nagrađenih literarnih radova.

Učestvovala je na Drugoj međunarodnoj konferenciji "Holokaust nad Srbima, Romima i Jevrejima" i prezentovala naučno-istraživački rad na temu "Umetnost i Holokaust", koji je zastupljen u Zborniku Fakulteta za poslovne studije i pravo u Beogradu. Učestvovala je i na Svetskom Kongresu u Rimu i govorila o kulturi Roma. Realizacijom projekta "Indo - Roma" 2013. godine, otvorila je samostalnu izložbu i promovisala zbirku poezije za decu "Domaćinski gost i poemu".

Članica je Umetničkog udruženja NS - Artika - Udruženje multimedijalnih umetnosti, kulture i inovacije i LUR-a, Likovnog udruženja Roma u Trsteniku, Društva književnika Vojvodine i Udruženja književnika Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.