Izabran najbolji film 8. KRAF festivala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran najbolji film 8. KRAF festivala

Najbolji studentski film osmog Kragujevačkog festivala antiratnog i angažovanog filma (KRAF) je ostvarenje "Šekspirova 9/1" Vladimira Mitrevskog u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti iz Skoplja, koji je i publika ocenila najboljim.

U obrazloženju odluke tročlanog žirija navedeno je da je film dramaturski i rediteljski stilizovan na bravurozan način, kao i da se aktuelna životna priča iz makedonske svakodnevnice može preslikati na sve prostore bivše SFRJ. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Drugu nagradu ravnopravno dele Vid Hajnšek sa filmom "Stranci" u produkciji Akademije za pozorište, radio, film i televiziju iz Ljubljane i film "Otac" Nedima Karalića u produkciji Sarajevske filmske akademije. Treća nagrada pripala je Bojani Starčević za film "Bakica hoće kući" u produkciji Akademije umetnosti iz Novog Sada.

Ovogodišnji KRAF bio je posvećen studentskom filmu i po prvi put je bio takmičarskog karaktera. Na festivalu je prikazano 30-ak ostvarenja  mladih sa državih filmskih akademija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije. U revilajnom delu publika je bila u prilici da vidi filmove iz Hrvatske.

O nagrada je odlučivao žiri u sastavu Milan Nikodijević, profesor produkcije na Novosadskoj Akademiji, Dejan Dabić filmski kritičar i urednik filmskog programa niškog Kulturnog centra i Hadži Zoran Đorđević filmski kritičar iz Kragujevca.

Plakete i simbolične novčane nagrade dobitnicima i dobitnicama će biti uručene večeras u Domu omladine u Kragujevcu.

KRAF organizuje NVO "Millennium" iz Kragujevca uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.