Ističe rok za predaju finansijskih izveštaja Agenciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2017, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok za predaju finansijskih izveštaja Agenciji

Politički subjekti imaju rok do danas da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu godišnje finansijske izveštaje za prethodnu godinu, a protiv onih koji to ne urade u predviđenom roku biće podnete prekršajne prijave.

Politički subjekti koji imaju predstavnike u predstavničkim telima i registrovane političke stranke su prema Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti bili dužni da Agenciji podnesu godišnji finansijski izveštaj za 2016. godinu do 15. aprila, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rok, imajući u vidu da "pao" na subotu, pomeren do prvog narednog radnog dana, a to je 18. april.

Prema rečima samostalnog savetnika Centra za kontrolu finansiranja političkih aktivnosti Agencije za borbu protiv korupcije Jelene Đorđević, obavezu da podnesu izveštaj imaju svi političkih subjekti kojih ima više 200 od koji je 109 registrovanih političkih stranaka, dok su ostalo grupe građana.

Ona je ranije u izjavi Tanjugu istakla da godišnji finansijski izveštaj, pored osnovnih podataka o političkom subjektu, mora da sadrži i podatke o svim prihodima i rashodima koje je politički subjekat imao u toku 2016. godine kako za finansiranje redovnog rada, tako i za sve izborne kampanje u kojima je učestvovao, odnosno koje je finansirao u toku prošle godine.

Navodeći da Agencija, nakon toga, obavlja kontrolu godišnjih izveštaja, Đorđević je rekla da je to značajno zbog kontinuiranog povećanja transparentnosti finansiranja političkih aktivnosti.

"Svi politički subjekti koji ne dostave godišnji finansijski izveštaj u roku predviđenim zakonom sa mišljenjem ovlašćenog revizora licenciranim u skladu sa propisima o računovodstvu i reviziji, snosiće prekršajnu odgovornost, odnosno protiv njih će biti podnete prekršajne prijave", najavila je Đorđević.

Obrazac godišnjeg finansijskog izveštaja moguće je preuzeti na internet prezentaciji Agencije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas rok za predaju finansijskih izveštaja Agenciji

Izvor: Blic, 18.Apr.2017

Politički subjekti imaju rok do danas da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu godišnje finansijske izveštaje za prethodnu godinu, a protiv onih koji to ne urade u predviđenom roku biće podnete prekršajne prijave...Politički subjekti koji imaju predstavnike u predstavničkim telima i registrovane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.