Inspekcija: Agencija nije odgovorna za opljačkane učenike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inspekcija: Agencija nije odgovorna za opljačkane učenike

Turističkoj inspekciji se povodom pljačke učenika Gimnazije "Svetozar Marković" na keskurziji u pragu, nisu obratili ni učenici, ni roditelji, ni škola. Ipak, inspekcija je odreagovala na osnovu informacija koje su objavili mediji.

Utvrđeno je da je predstavnik agencije skrenuo pažnju učenicima na mogućnost krađe i predložio im da vredne stvari ostave u hotelskom sefu. Kako je u pitanju krivično delo, a ne neispunjavanje ugovorene obaveze, ostaje otvoreno pitanje da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << li će se učenicima nadoknaditi šteta što će zavisiti od toga šta utvrde nadležne službe Češke republike.

"Vrlo jasno je u ugovoru o uslovima putovanja ove agnecije navedeno šta sledi u slučaju ovakve situacije jer ovde se ne radi o ugovornoj obavezi koja nije ispunjena nego se radi o jednom krivičnom delu koje treba da utvrdi nadležni organ. Znači prema kontroli koja je utvrđena u agenciji i prema dostupnoj dokumentaciji desila se provala u četiri sobe, definitivno su neke stvari nestale. Predstavnik agencije koji je bio sve vreme tog putovanja prisutan i odreagovao tako što je sve prijavljeno recepciji. Obavešten je ino partneru turističke agencije iz Novog sada, pozvana je policija i uzeti su otisci", kaže Radoslava Rončević iz Turističke inspekcije.

Ona kaže da se ove posao agenijce zvršava i da je potrebno da se sačeka 30 dana koliko je potrebno da nadležni organi Republike Češke dostave informacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Turistička inspekcija: Agencija nije odgovorna za opljačkane učenike

Izvor: Radio 021, 06.Maj.2015

Turističkoj inspekciji se povodom događaja u Pragu, kada su učenici Gimnazije "Svetozar Marković" opljačkani na ekskurziji, nisu obratili ni učenici, ni roditelji, ni škola, a inspekcija je reagovala na osnovu informacija koje su objavili mediji...Utvrđeno je da je predstavnik agencije skrenuo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.