Inđija: Za prvo dete 30.000 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inđija: Za prvo dete 30.000 dinara

Skupština opštine Inđija usvojila je odluku da se svakoj porodici za prvorođeno dete dodeli finansijska pomoć od 30.000 dinara.

Inicijativa za pomoć porodicama sa decom došla je od predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka.

"Ovo je mali doprinos lokalne samouprave u podsticanju nataliteta u inđijskoj opštini. Do sredstava se došlo uštedom na stavkama u budžetu koje su manje bitne za opštinu, a za koje su do sada izdvajane značajne sume", rekao je Gak. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima Gak navodi da je to mala stvar kojom se lokalna samouprava trudi da pomogne mladim ljudima sa prvorođenim detetom.

Roditelji u Inđiji imaju mogućnost da u roku od godinu dana od rođenja deteta podnesu zahtev za dobijanje novčanih sredstava, a odluka o finansijskoj pomoći porodicama koje su dobile prvo dete stupa na snagu odmah.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porodicama koje dobiju prvo dete Inđija daje po 30.000 dinara

Izvor: Blic, 01.Jul.2016

Skupština opštine Inđija usvojila je odluku da se svakoj porodici za prvorođeno dete dodeli finansijska pomoć od 30.000 dinara...Inicijativa za pomoć porodicama sa decom došla je od predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka...“Ovo je mali doprinos lokalne samouprave u podsticanju nataliteta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.