Humani iskreno vole

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Humani iskreno vole"

Povodom Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a koji se obeležava pod sloganom “Close the gap”, Savetovalište za mlade Doma zdravlja “Novi Sad” će danas u Saobraćajnoj školi “Pinki”, zajedno sa NVO “Prevent”, održati plesni performans “Humani iskreno vole”.

Prema najnovijim procenama SZO i UNAIDS-a u svetu sa HIV-om živi 35,3 miliona osoba. Procenjuje se da je u svetu u 2013. godini virusom HIV-a zaraženo oko 2,1 milona ljudi, od toga oko 240.000 dece mlađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 15 godina. Od 1981. godine kada je zabeležen prvi slučaj ovog oboljenja, od posledica infekcije HIV virusom umrlo je oko 39 miliona ljudi.

Kako se Savetovalište za mlade bavi zdravstveno-preventivnim radom, fokus aktivnosti je edukacija mladih o načinima transmisije HIV virusa, kao i mogućnostima prevencije zaražavanja. Veći nivo znanja doprinosi smanjenju diskriminativnog stava mladih prema osobama koje žive sa HIV/AIDS-om.

Udruženje “Prevent” projekat „Humani iskreno vole“ realizuje u saradnji sa Klubom umetnika Bina - KUB, uz finansijsku podršku Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarije za mlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.