Hamilton: Borba se nastavlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2016, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton: Borba se nastavlja

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je srećan zbog svoje 50. pobede u Formuli 1 i da je trijumfom u Ostinu, u Teksasu, ostao u trci za šampionskom titulom sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom.

"Sve što mogu da uradim je da pružim maksimum i da nastavim da vozim kao što sam vozio ovog vikenda u SAD. Niko je vozio fantastično tokom cele godine i borba se nastavlja", rekao je Hamilton posle trke.

Trostruki svetski prvak Hamilton pobedio je sinoć u trci za Veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagradu SAD, ostvario svoju 50. pobedu u karijeri i smanjio zaostatak za Rozbergom na 26 bodova, tri trke pre kraja šampionata. On je ostvario četvrtu pobedu u Ostinu, a treću uzastopno.

"Ovde je neverovatna publika, ovo je za mene uvek bila dobra staza, uvek sam se osećao kao kod kuće. Ekipa je obavila odličan posao, popela nas je na podijum i veoma sam ponosan. Konačno sam ostvario 50. pobedu", rekao je on.

Hamilton je ostvario ukupno pet pobeda u trkama za Veliku nagradu SAD čime se na večnoj listi izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.

Rozberg je startovao sa drugog mesta, iza Hamiltona, ali ga je već na početku obišao Danijel Rikardo iz Red Bula. Nemački vozač je uspeo do kraja trke da se vrati na drugo mesto, koje mu je donelo 26 bodova prednosti.

"Malo sam izgubio na startu, ali sam dao sve od sebe da se vratim", rekao je on.

Rikardo je zauzeo treće mesto.

"Trka nije bila uzbudljiva. Start je skoro protekao po planu, plan je bio da sustignem oba Mercedesa, a stigao sam Nika, što je bilo pozitivno. Držali smo drugu poziciju a onda je na snagu stupio virtuelni sejfti-kar i Niko je uspeo da me preskoči što je frustrirajuće", rekao je australijski vozač, koji zauzima treće mesto u generalnom plasmanu.

Četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Red Bula rekao je da je četvrto mesto maksimum koji je mogao da izvuče iz večerašnje trke.

"Vozilo je danas bilo bolje nego juče i većim delom trke mogli smo da pariramo Red Bulu. Ovo je bio pristojan dan, ali je šteta što oba naša vozila nisu završila trku. Četvrto mesto je maksimum", naveo je on.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen nije završio trku zbog greške mehaničara u boksu prilikom zamene guma.

"Imali smo problema u boksu i guma nije bila pričvršćena 100 odsto. Bolid je tokom trke bio prilično dobar, ali to nije važno pošto je nisam završio. Pri izlasku iz boksa morao sam da usporim jer sam video varnice. Ne znam zbog čega posao nije obavljen do kraja", rekao je bivši svetski prvak.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je u nedelju u Meksiku.

Poredak vozača i konstruktora u šampionatu Formule 1 posle trke za Veliku nagradu SAD:

Vozači:

1. Niko Rozberg (Nemačka) 331 bod 2. Luis Hamilton (Velika Britanija) 305 3. Danijel Rikardo (Australija) 227 4. Sebastijan Fetel (Nemačka) 177 5. Kimi Raikonen (Finska) 170 6. Maks Verstapen (Holandija) 165 7. Serhio Peres (Meksiko) 84 8. Valteri Botas (Finska) 81 9. Niko Hulkenberg (Nemačka) 54 10. Fernando Alonso (Španija) 52 11. Felipe Masa (Brazil) 49 12. Karlos Sainc mlađi (Španija) 38 13. Roman Grožan (Francuska) 29 14. Danil Kvjat (Rusija) 25 15. Dženson Baton (Velika Britanija) 21 16. Kevin Magnusen (Danska) 7 17. Džolion Palmer (Velika Britanija) 1 18. Paskal Verlejn (Nemačka) 1 19. Stofel Vandorn (Belgija) 1

Konstruktori:

1. Mercedes 636 bodova (šampion) 2. Red Bul 400 3. Ferari 347 4. Fors Indija 138 5. Vilijams 130 6. Meklaren 74 7. Toro Roso 55 8. Has 29 9. Reno 8 10. Manor 1

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.