Grupa studenata nastavlja blokadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa studenata nastavlja blokadu

Grupa studenata Filozofskog fakulteta u Beogradu i dalje blokira zgradu fakulteta, iako dekan Miloš Arsenijević tvrdi da je postignut dogovor i da ga je podržala većina studenata.

Filozofski fakultet je blokiran već pet nedelja. Zgrada je izlepljena parolama o protestu i blokadi, a holu i na spratovima fakulteta su grupe studenata, koje najavljuju da ni u ponedeljak neće biti nastave.

Kako tvrde studenti u protestu, uprava fakulteta isključila je struju i grejanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi prekinula njihov bunt.

"Nastavljamo protest. Nismo imali pravo glasa niti je bilo kakav dogovor postignut uz međusobnu saglasnost", kazale je jedna predstavnica Samoorganizovanog studentskog pokreta, koja nije želela da bude imenovana.

Ona tvrdi da studenti neće napustiti fakultet ni tokom vikenda i da će ih od ponedeljka još više učestvovati u blokadi. Studenti insistiraju na tome da se omoguće besplatne prijave za studente koji imaju više od 60 ESPB bodova.

Dekan Filozofskog fakulteta rekao je juče da je većina studenata na odeljenjima fakulteta izglasala da se protest prekine nakon što je ispunjena većina njihovih zahteva

Dekan je kazao da su ispunjena tri od četiri zahteva i da zahtev koji se tiče besplatne prijave više od 60 ESPB bodova nije ispunjen zato što ne postoji zakonska mogućnost za to.

"Naš poslednji pokušaj je bio da im se omogući da prijave do 70 bodova besplatno ako u toj akademskoj godini ostvare ukupno 60 bodova (polože sve ispite iz te godine)", rekao je Arsenijević.

Po njegovim rečima, blokada nije legitimno sredstvo protesta.

Studentima su ispunjeni zahtevi da oni koji su iz generacije 2006. godine mogu da nastave studije iako im je status studenta istekao, da se ne naplaćuju dve ispitne prijave i da peta godina studija bude budžetska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.