Džudo obeležio vikend u Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudo obeležio vikend u Bečeju

Za preko četiri decenije postojanja Džudo klub Mladost iz Bečeja iznedrio je brojne sportiste. Međutim, ovde su posebno ponosni na činjenicu da su klubu negovali dobre međuljudske odnose u kojima su rasli i stasavali dobri i vredni ljudi.

Osamnaesti Međunarodni i osmi Memorijalni džudo turnir Željko Nikolić u Bečeju još jednom je potvrdio da se dobar glas daleko čuje a napori organizatora podržani su odzivom 425 takmičara iz 55 klubova i devet država kao i podrškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstva sporta Republike Srbije i opštine Bečej.

"Došli su dobri klubovi, pogotovo iz inostranstva kao što je CSK iz glavnog grada Bugarske Sofije kao i Slovenci. Sve su to klubovi koji nešto znače u svojim zemljama. Došli su dobri takmičari osvajači nacionalnih državnih medalja kao i sa balkanskog i drugih međunarodnih takmičenja", rekao je  trener Džudo kluba Mladost Milorad Lončarević.

Za trenera Džudo kluba „Sloven Ruma" Branislava Bijelića ovi turniri znače jako mnogo jer su, kaže, pravo mesto za sticanje iskustva za naredna domaća i inostrana takmičenja.

"Imamo deset takmičara na ovom turniru koji je izuzetno dobro organizovan. Svake godine je sve bolja i bolja organizacija zahvaljujući gospodinu Lončareviću koji je podigao turnir na vrlo visok nivo", naglasio je  Branislav.

Da na mladima svet ostaje u dobroj meri potvrdili su devetogodišnji Nemanja Bijelić iz Rume koji je ovogodišnjem nizu od 63 pobede pridodao još četiri i osvojenu zlatnu medalju u kategoriji poletaraca do 25 kilograma.

Pet godina starija Larisa Zver iz Slovenije vraća se u rodnu Lendavu sa lepim utiscima iako nije stajala na najvišoj stepenici pobedničkog postolja.

"Četiri godine treniram džudo. Izabrao sam ovaj sport jer mi se dopadaju borbe i tehnike. Od džuda sam naučio da budem uporan i strljiv. Odličan sam đak", rekao je  mali veliki šampion iz Rume.

"Osvojila sam treće mesto. Zadovoljna sam turnirom, lepo je i prijatno", dodala je impatična Larisa.

Viđeni su sjajni zahvati, bacanja, poluge i druge majstorije ovog drevnog sporta. Podeljene su brojne medalje ali, utisak je, najsjajniju je s pravom poneo sport i fer plej koji nije izostajao ni u jeku najstrastvenije želje da se protivnik nadmudri i nadvlada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.