Doping ugrožava elitni sport

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doping ugrožava elitni sport

Potpredsednik Svetske antidoping agencije (WADA) Arne Ljungkvist upozorio je danas na opasnost da doping uništi elitni sport.

Ljungkvist smatra da je nastavljena praksa sistematskog dopinga koja se primenjivala sedamdesetih godina u zemljama Istočnog bloka.

"Osećam da se kultura dopinga iz takozvanog Istočnog bloka nije promenila i to imamo prilike da vidimo na velikim međunarodnim takmičenjima. Raste broj slučajeva dopinga, a među njima se posebno ističu Belorusi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Ljungkvist.

On je dodao da ne treba potcenjivati napore koje ulažu Rusi u iskorenjivanje dopinga u svojoj zemlji.

"Ne smemo zaboraviti da su Rusi zbog dopinga diskvalifiovali ogroman broj sportista poslednjih godina", rekao je potpredsednik WADA.

On je naglasio da bi trebalo nastaviti sa zajedničkom borbom svih zemalja protiv dopinga.

Nemačka TV mreža ARD je pre dve nedelje emitovala dokumentarac u kojem se optužuju ruski atletičari, treneri i zvaničnici za doping i njegovo prikrivanje.

Predsednik Ruske atletske federacje Valentin Balahničev je demantovao optužbe i nazvao ih "gomilom laži".

Etička komisija IAAF započela je istragu povodom tvrdnji o raširenom dopingu u Rusiji, što je učinila i Svetska antidoping agencija (WADA).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.