Dodeljene nagrade Ministarstva za rad Čovek godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2014, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene nagrade Ministarstva za rad "Čovek godine"

U beogradskom Narodnom pozorištu večeras su dodeljene nagrade "Čovek godine" Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Nagrade su dodeljene u pet kategorija u cilju pružanja podrške i isticanja pojedinaca koji su svojim radom doprineli unapređenju socijalne zaštite i to: pojedincu, profesionalcu, stručnjaku, zaposlenom u Centru za socijalni rad, ustanovi socijalne zaštite za smeštaj dece i mladih, ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i starijih lica, kao i licu koje je pre odlaska u penziju bilo zaposleno u sistemu socijalne zaštite i hranitelju.

Ovo priznanje dobili su Milutin Marinković, specijalni pedagog iz Centra za socijalni rad u Vršcu, Ljubiša Jovanović iz Centra za zaštitu odojčadi iz Beograda, Zoran Subotić direktor Gerontološkog centra Obrenovac, hranitelj Milovan Milutinović iz Obrenovca i penzionerka Branka Davidović.

Oni su dobili po 200.000 dinara koje je doniralo Udruženje osiguravača Srbije.

Ministar za rad Aleksandar Vulin na svečanosti je rekao da vlada štedi na svemu, ali ne i na socijalnim davanjima, istakavši da će ova nagrada postati tradicija, jer će ostati svest i potreba da se Srbiji pokaže najlepše lice državne uprave.

"U novinama i televiziji uvek čitamo sve najgore. Sve najružnije, najtužnije, i uvek ste krivi i uvek ste nekome dužni, a često Srbija ne vidi kakvi ljudi rade u njenim institucijama i brinu za one od kojih društvo okreće glavu", rekao je Vulin.

On je posebno naglasio da 2.100 zaposlenih u centrima za socijalni rad brine o 700.000 korisnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodeljene nagrade Ministarstva rada "Čovek godine"

Izvor: Blic, 21.Dec.2014

U beogradskom Narodnom pozorištu večeras su dodeljene nagrade "Čovek godine" Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja...Nagrade su dodeljene u pet kategorija u cilju pružanja podrške i isticanja pojedinaca koji su svojim radom doprineli unapređenju socijalne zaštite i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.