Đala: Bez zadržavanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2014, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đala: Bez zadržavanja

Najavljeni talas pojačanog saobraćaja u dane vikenda može izazvati ponovo duge kolone i višesatna zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima zbog čega iz nadležnih službi savetuju da se na put krene pre ili posle vikenda ili da se koriste manje frenkventni granični prelazi.

Da bi se izbegla višesatna zadržavanja za ulazak i izlazak iz zemlje, jedan od alternativnih prelaza na granici sa Mađarskom je granični prelaz Đala, na kojem i pored pojačanog inteziteta saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ni danas nema dužih zadržavanja.

I uz dodatnu kilometražu prilikom skretanja sa glavnih saobraćajnica, ušteda na vremenu je ogromna, pa je u sezonskim periodima pojačanog inteziteta saobraćaja preporuka da se koriste alternativni granični prelazi. Ni danas na granici sa mađarskom, na graničnom prelazu Đala nema dužih zadržavanja ni pri ulasku, ni pri izlasku iz zemlje:

Zamenik komandira Granične policije Dragan Subotički napomenuo je da je danas pojačan intenzitet saobraćaja, naročito pri izlasku iz zemlje.

"Veći broj vozila očekujemo tokom ovog vikenda, a prema najavama i narednog vikenda očekuje nas poslednji talas pojačanog prometa putnika", rekao je za RTV Subotički.

Sem za građane Srbije i Mađarske, granični prelaz Đala, kao i prelazi Bački Vinogradi i Bajmok otvoreni su od 7 do 19 časova za sve državljane evropske unije, Švajcarske, Norveške i Irske.

Preko graničnog prelaza Đala moguć je prelazak putničkih motornih vozila, ali ne i teretni i autobuski saobraćaj. Iako zadržavanja nema, tokom proteklih meseci znatno je pojačan intezitet saobraćaja.

"Promet putnika se povečao od 25 do 30 odsto , u odnosu na prošlu godinu i to za period jun – avgust. Angažovan je dovoljan broj policijskih i carinskih službenika i tokom čitave turističke sezone na ovom graničnom prelazu nije bilo dužih zadržavanja i zastoja", rekao je Subotički.

U slučaju potrebe, na graničnom prelazu Đala moguće je propuštanje vozila u četiri trake, kako se ne bi stvarale veće gužve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.