Disciplinski postupci protiv studenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Disciplinski postupci protiv studenata

"Samoorganizovani studentski pokret 2014" saopštio je danas da je Uprava Filozofskog fakulteta u Beogradu podnela desetine disciplinskih prijava protiv studenata, umesto da ispuni zahteve koje je "obećala" nakon prekida blokade tog fakulteta.

U saopštenju se navodi da studentima protiv kojih su podnete disciplinske prijave, preti da budu izbačeni s Fakulteta, a u "najboljem slučaju dalje studiranje će im biti osetno otežano".

"Disciplinske prijave su podnete protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << desetak nasumično izabranih studenata Filozofskog fakulteta, a jedini stvarni razlog je što su se ti studenti borili za bolje obrazovanje", piše u saopštenju.

Prve četiri disciplinske prijave su podneli profesor i prodekan za finansije Vasilije Gvozdenović i sekretar Fakulteta Slobodan Ivaneža, uz obrazloženje da su pretrpeli verbalno i fizičko nasilje, navodi Samoorganizovani pokret.

U prijavi se navodi da su studenti 23. oktobra "izazvali tuču ili učestvovali u tuči u prostorijama fakulteta", ali, ističe taj studentski pokret, postoje svedoci i video-snimak na osnovu kojeg može da se "zaključi da su optužbe neosnovane".

"Iako su prošle dve nedelje od blokade Fakulteta i studentima je rečeno kako neće trpeti posledice, ove disciplinske prijave su ipak pokrenute, i to pre dva dana. Ne smemo da dozvolimo da se studenti neosnovano terete, samo na osnovu učešća u protestu. Ne smemo dozvoliti kažnjavanje izražavanja kritičkog mišljenja na Filozofskom fakultetu", ukazuje Samoorganizovani studentski pokret.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.