Delićeva podnela ostavku, postala deo gradske vlasti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delićeva podnela ostavku, postala deo gradske vlasti

Podnošenje ostavke Tijane Delić na funkciju direktora Pozorišta mladih i njeno imenovanje za savetnika gradonačelnika Novog Sada u oblasti kulture epilog je višednevnih spekulacija o tome šta stoji iza njene smene - političke intrige ili pitanja struke.

Podsetimo, Upravni odbor Pozorišta mladih smenio je u petak Tijanu Delić sa mesta direktora Pozorišta mladih i na njeno mesto postavio Emiliju Mrdaković, rediteljku koja 25 godina radi u ovom pozorištu.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Upravnog odbora kaže se da su smenu Delićeve podržali i radnici pozorišta, kao i da je protiv nje podneta krivična prijava zbog nenamenskog trošenja sredstava.

Međutim, glumci ovog pozorišta Dejan Šarković i Ervin Hadžimurtezić pobijaju te navode i tvrde da nije istina da su smenu Delićeve tražili glumci i članovi sindikata zaposlenih u pozorištu.

Oni u pismu kojim su se obratili javnosti, kažu da su radnici ove kulturne institucije izmanipulisani i da je smenu Delićeve izvela nekolicina članova sindikata glumaca, koji su obmanama i neistinama isposlovali da Upravni odbor smeni Tijanu Delić.

Dejan Šarković, koji je član Nadzornog odbora, tvrdi i da je predsednica Nadzornog odbora sama napisala dokumentaciju po kojoj se Delićeva optužuje za zloupotrebu voznog parka.

Kaže da se takva "dokumentacija", i pored protivljena ostala dva člana Nadzornog odbora, našla na dnevnom redu sednice Upravnog odbora i tako ušla u zapisnik sa te sednice.

Iza svega, kažu, stoje nastojanja Srpskog pokreta obnove (SPO) da na čelo ove kulturne institucije dovede "svog čoveka". Ova stranka je, kao deo vladajuće koalicije u Novom Sadu, dobila na upravljanje Pozorište mladih.

Posle neuspeha SPO da na poziciju direktora ove kuće imenuje glumca Dragana Marinkovića Macu, na čelo Pozorišta mladih je, posle javnog konkursa, došla Tijana Delić.

Na poziv gradonačelnika Novog Sada svi članovi Upravnog odbora Pozorišta mladih iz reda lokalne samouprave, čiju većinu čine članovi SPO, podneli su ostavke i ovim putem im se on zahvaljuje na dosadašnjem radu.

Radi se o predsedniku UO Budimiru Gođevcu (dipl. ekonomista), Dragu Kalanju (vodinstalater), Mariji Nikitović (menadžer), Željki Jelić i Snežani Simić.

Pretpostavka je da će se na sutrašnjoj sednici Skupštine grada naći i izbor novog Upravnog odbora Pozorišta mladih.

Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada danas je saopšteno da je mr Tijana Delić svojim dosadašnjim radom u Pozorištu mladih zadobila poverenje stručne javnosti i podršku gradonačelnika da kao nestranačka ličnost učestvuje u kreiranju kulturne politike Grada Novog Sada.

U saopštenju je istaknuto da se Delićeva, kao direktorica Pozorišta mladih, istakla projektima, rezultatima, stručnošću i vizijom kulturne politike, te da će, kao deo tima, snažno da doprinese cilju da Novi Sad 2021. godine postane Evropska prestonica kulture.

"Zbog imenovanja na novu funkciju Tijana Delić je podnela ostavku na mesto direktora Pozorišta mladih u Novom Sadu", kažu u kabinetu.

Delićeva je za sutra najavila konferenciju za novinare, na kojoj će prvi put zvanično ispričati šta se prethodnih dana dešavalo u Pozorištu mladih.

U izjavi za za Radio-televiziju Vojvodine, ona je juče istakla da su svi navodi takozvanih članova sindikata glumaca apsolutno netačni i pravno pobijeni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.