Čuvanje dece najskuplje u Švajcarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015, 06:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvanje dece najskuplje u Švajcarskoj

Čuvanje dece u Evropi je najskuplje u Švajcarskoj, pa potom u Velikoj Britaniji, dok je Francuska na trećem mestu.

Bebisiterke su ubedljivo najbolje plaćene u Švajcarskoj gde njihova neto zarada po satu u proseku iznosu 14,92 evra, navodi se u studiji francuske agencije specijalizovane za ovu oblast Jupiz (Yoopies).

Na drugom mestu po veličini zarade po satu u Evropi nalaze se britanske bebisiterke sa prosečnom neto platom po satu od 13,5 evra.

Na trećem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mestu po neto satu za čuvanje dece je Francuska koji iznosi 8,65 evra. U Francuskoj ima registrovanih 250.000 bebisiterki, prenosi list Figaro.

Belgija je na četvrtom mestom i zaradom od 8,44 evra, dok je prva ekonomija EU Nemačka na petom mestom sa neto platom bebisiterke po satu od 8,26 evra.

Na šestom mestu je Austrija sa 8,18 evra, potom sledi Italija sa 7,92 evra pa Španija sa 7,66 evra.

Na devetom mestu je Holandija gde su bebisiterke plaćene po satu 7,44 evra a na desetom Portugalija sa 6,68 evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.