Crveni krst Sombor: Besplatna pomoć za najstarije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveni krst Sombor: Besplatna pomoć za najstarije

Crveni krst Sombor sutra, 1. novembra, počinje realizaciju projekta "Pomoć i nega u kući". Na terenu, u samom gradu i svih 15 okolnih sela, od sutra će biti 35 gerontodomaćica koje će pomagati starim licima.

"Našim prvim planom biće obuhvaćemo oko 105 korisnika, ali očekujemo da će taj broj biti i veći. Prioritet imaju žene starije od 60 godina i muškarci stariji od 65 godina. Naše gerontodomaćice pomagaće u obezbeđivanju ishrane, nabavci lekova, pomoć pri obezbeđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ogreva, čišćenju snega i u drugim poslovima koje naši stariji sugrađani ne mogu sami da urade", rekla je za RTV stručna saradnica u Crvenom krstu Sombor Biljana Klipa.

Sredstva za pomoć gerontodomaćica obezbeđena iz budžeta grada. Izdvojeno je osam miliona dinara za narednih pet meseci. Pomoć gerontodomaćica je besplatna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Besplatna pomoć za najstarije Somborce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2014, 05:53

Crveni krst Sombor danas počinje realizaciju projekta "Pomoć i nega u kući". Na terenu, u samom gradu i svih 15 okolnih sela, od danas će biti 35 gerontodomaćica koje će pomagati starim licima..."Našim prvim planom biće obuhvaćemo oko 105 korisnika, ali očekujemo da će taj broj biti i veći....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.