Članica Femena obnažila grudi na Trgu Svetog Petra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Dec.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članica Femena obnažila grudi na Trgu Svetog Petra

Aktivistkinja grupe Femen otkrila je danas grudi na Trgu Svetog Petra i potrčala ka postavci scene Hristovog rođenja, zgrabivši figuru bebe Isusa.

Pripadnik vatikanske policije brzo je uhapsio plavu aktivistkinju i oteo joj iz ruku figuru, preneo je AFP.

Na njenim grudima velikim slovima bilo je ispisano "Bog je žena".

Iako se incident dogodio pošto je papa Franja pročitao božićnu poslanicu sa balkona bazilike Svetog Petra, na hiljade vernika i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se nalazilo okupljeno na poznatom trgu.

Grupa Femen protestovala je prošlog meseca na sličan način u Vatikanu zbog najavljene posete pape Evropskom parlamentu.

Tri članice Femena nosile su samo kožne mini suknje i cvetne venčiće na glavi, a jedna od njih imala je ispisan preko grudi slogan "Papa nije političar".

Dan pre papine posete, 24. novembra, članica Femena obnaženih grudi popela se na oltar katedrale u Strazburu.

Pokret Femen koji je nastao u Ukrajini u znak protesta zbog bivšeg režima naklonjenog Kremlju, takođe se protivi stavovima Katoličke crkve protiv abortusa i gej brakova, podsetila je francuska agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Golim grudima "nasrnula" na Vatikan

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2014

Članica italijanske drupe Femen danas se popela na scenu Hristovog rođenja na Trgu Svetog Petra i obnažila grudi, u znak protesta zbog toga što je Rimokatolička crkva protiv abortusa i homoseksualnog braka, prenosi Frans pres na licu mesta..."Kada se popela na postavljenu scenu, skinula je majicu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.