Čapo: Država da obnovi objekte i tehnologiju RTV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čapo: Država da obnovi objekte i tehnologiju RTV

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podnela je amandman na Predlog Zakona o javnim medijskim servisima kojim se traži da se u ovaj zakon vrati odredba kojom su Vlada Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine dužne da bez odlaganja, a najkasnije u roku od dve godine od dana njegovog stupanja na snagu, sporazumno obezbede sredstva za obnovu objekata i opreme Radio-televizije Vojvodine uništenih bombardovanjem 1999. godine.

Poslanik LSV Dejan Čapo, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je podneo ovaj amandman, ocenio je da bi njegovim usvajanjem i privođenjem nameni lokacije na Mišeluku RTV rešila prostorne potrebe svog razvoja za narednih 15 godina, kao i da bi se stvorili uslovi za uvođenje savremene produkcione tehnologije i dostizanje potrebnog tehnološkog standarda.

"Za izgradnju TV doma sa studijima i pratećim prostorom potrebno je obezbediti 15 miliona evra, a za njegovo opremanje tehnološkom opremom još 15 miliona evra, čime bi RTV posle više od dve decenije uhvatila korak s republičkim javnim servisom i javnim servisima u regionu, i u punoj meri mogla da zadovolji potrebe gledalaca", rekao je Čapo.

On je podsetio da je RTV tokom bombardovanja 1999. godine izgubila sto posto produkcionih studijskih kapaciteta, a da su na lokaciji Mišeluk potpuno uništena tri televizijska studija, režije, montaže, namenski izgrađen i opremljen prostor za televizijsku produkciju, informativnog, zabavnog, igranog, dečijeg i obrazovnog programa, za dva TV kanala.

"Od 1999. godine, već punih 15 godina, RTV proizvodi i emituje program na deset jezika, za dve mreže, iz neadekvatnog iznajmljenog prostora bivše, napuštene, poslovne zgrade "Naftagasa", bez realnih mogućnosti za adaptaciju i privođenje specifičnoj potrebi televizjske produkcije, primerene potrebama savremenog gledaoca", rekao je poslanik LSV.

Samo zakup neadekvatnog prostora od Naftne industrije Srbije, dodao je, koštao je do sada 4,8 miliona evra, čemu treba dodati i preko 100 milona dinara za najam ostalih prostora raštrkanih po Novom Sadu.

Poslanička grupa LSV podnela je ukupno 26 amandmana na set medijskih zakona. Očekuje se da će se poslanici Skupštine Srbije o njima izjašnjavati u petak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.