Bune se zbog uvođenja linije 13

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2014, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bune se zbog uvođenja linije 13

Stanovnici Grbavice dobiće novu liniju broj 13, koja će povezivati ovo naselje sa Detelinarom i studentskim gradom i to na zahtev Mesne zajednice. Međutim, pojedini se bune, jer tvrde da u njihovoj ulici nema uslova da se uvede linija, i da ima već dovoljno autobusa u obližnjim ulicama.

Deo žitelja ulice Miše Dimitrijevića mirno je protestvovala nezadovoljni što će autobusi prolaziti njihovom ulicom. Oni tvrde da ih o novoj liniji Mesna zajednica nije obavestila, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su jedno jutro osvanula iscrtana stajališta.

Oni se bune jer smatraju da ova ulica nije dovoljno široka da bi njome prolazili autobusi. Kažu da autobuska stajališta blokiraju parking mesta, a tvrde i da će zbog uvođenja ove linije i komunalna buka biti nesnosna. Pored toga, kažu da u okolini ima nekoliko autobuskih linija do čijih stajališta nema više od 50 metara.

Ipak, drugi deo žitelja ulice Miše Dimitrijevića podržava uvođenje novog autobusa. Oni ističu da ima potreba za novom linijom pre svega zbog starijih sugrađana i studenata.

Autobuska stajališta su ustvari označena mesta na kolovozu, bez nadstrešnice za putnike. Nameće se pitanje, ljudi skloniti od nevremena na ovako uređenim stajalištima? Bez nastrešnice i mesta gde bi stariji mogli da sednu. Pojedine stanice nalaze se doslovno na parkingu. Ima li Grbavica infrastrukturu za autobusku trasu?

Predsednik Mesne zajednice Srđan Rakičević kaže da su to pitanja GSP.

"Ja sam razgovarao sa njima rekli su da će biti postavljeni stajališni stubovi za početak. Rečeno je da će u prvo vreme ovuda prolaziti mini bus sa 16 mesta, pa ako se pokaže da ima potrebe, biće uveden i redovni autobus sa 30 sedišta", veli Rakičević.

Linija 13 najavljena je kao veza Detelinare i Novog naselja sa Limanom, iako ove delove već povezuju linije 7, 9 i 11.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Trinaestica posvađala stanovnike Grbavice

Izvor: 24sata, 25.Nov.2014, 02:29

Deo stanovnika Ulice Miše Dimitrijevića bune se što će nova linija gradskog prevoza broj 13, koja će od decembra povezivati Detelinaru i Liman, prolaziti kroz ovu ulicu. Građani tvrde da u njihovoj ulici nema uslova da prođe autobus jer je previše uska i zagušena, dok s druge strane već ima...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.