Bespilotna letelica nad nuklearkom u Belgiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2014, 03:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespilotna letelica nad nuklearkom u Belgiji

Jedna bespilotna letelica primećena je u subotu iznad belgijske nuklearne centrale Del, na severu zemlje, saopštile su tamošnje vlasti, dan pošto je pušten u rad reaktor u kvaru četiri meseca posle sabotaže. 

Događaj s bespilotnom letilicom o kojoj belgijske vlasti nisu dale nikakve detalje, podseća na seriju sličnih dešavanja u oktobru i novembru kada su dronovi primećeni iznad nekih francuskih nuklearnih centrala. Taj slučaj je ostao nerazjašnjen.

"Možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da potvrdimo da je tužilaštvo istočne Flandrije otvorilo istragu o nadletanju bespilotne letelice iznad nuklearne centrale Del. Za sada ne možemo da saopštimo dodatne informacije", saopštilo je to tužilaštvo.

Operater nuklearnog postrojenja ranije danas saopštio je da je centralu nadletala bespilotna letelicia.

Nuklearni rekator Del 4, jedan od sedam u Belgiji, juče je pušten u rad posle četiri meseca zastoja zbog kvara nastalog posle sabotaže.

Del 4 je zatvoren 5. avgusta zbog curenja ulja, što je sabotiran kvar, ocenio je tada operater nuklearne elektrane. Za pola sata iscurelo je 65.000 litara ulja zbog čega su se pokvarile parne turbine koje su radile bez neophodnog maziva.

Federalno tužilaštvo, zaduženo za istragu o tom slučaju, nije saopštilo dokle je stigla istraga niti da li je reč o terorističkom činu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.