Beogradski manifest po drugi put na Kalemegdanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski manifest po drugi put na Kalemegdanu

Beogradski manifest je jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, a biće održan po drugi put na Kalemegdanu od 27. do 29. maja.

Veliki festival manifestacija i destinacija pod nazivom Beogradski manifest osmišljen je tako da se posetiocima što vernije prenese autentičan duh i atmosfera, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija u Srbiji.

Institut za umetničku igru će ove godine na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beogradskom manifestu u plesnoj zoni pod nazivom Sve boje igre, u gornjem gradu Kalemegdana, prikazati brojne koreografije profesora i studenata I i II godine kao i radionice klasičnog baleta, savremene igre i improvizacije.

Publika će moći da prisustvuje performansu kompanije Mačeja Kuzminskog pod nazivom Repetition. Ovo delo je vizuelni esej o tranziciji identiteta, pitanje o suštini ponavljanja. Kao u Begrmanovoj "Personi" ovde su prisutne razlike i sličnosti između dve žene koje su naizgled u izmaglici, da bi kasnije postale vidljive u detaljima. Mačej Kuzminski je stalni gostujući profesor Instituta za umetničku igru, na kome predaje savremenu igru i koreografiju. Tomek Pomersbah je poljski igrač iz Vroclava i sertifikovani je predavač Škole savremene igre iz Londona (London Contemporary Dance School). Na javnom času na Kalemegdanu predstaviće svoj čas savremene igre, koji su studenti IUI pohađali poslednjih mesec dana, koliko je Tomek bio gostujući profesor.

Institut za umetničku igru će u subotu i nedelju predstaviti plesne koreografije studenata koje su u okviru programa Instituta razvijene za dve školske godine na predmetima savremena igra i koreografija, kao i sasvim nove koreografije, rađene specifično za Beogradski manifest. Takođe, studenti će izvesti improvizacije i predstaviti brojne koreografske tehnike i alate koje su za ove dve godine izučavili od strane istaknutih domaćih stručnjaka kao i profesora sa Laban Konzervatorijuma za muziku i ples.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.