Bečejci čuvaju Goranski park

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečejci čuvaju Goranski park

Bečej spada među opštine sa najmanjim procentom pošumljenosti u Srbiji. Najveći izvor kiseonika je Goranski park koji predstavlja pravi dragulj prirode kojem je, s vremena na vreme, potrebna i nega, a koju mu je danas nesebično pružilo stotinak Bečejaca uzrasta od 4 do 77 godina.

"Ovo su ideje starijih koji žele da se svake godine, na dan parkova 24. maja, ovako okupimo i da se družimo a ne samo da radimo. Ovo je jedan od najlepših parkova u Vojvodini kakvog niko nema. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Imamo 2.600 biljaka u ovom parku a bilo ih je i više", kaže sedamdesetdvogodišnja Ksenija Markov.

Goran Sadžakov, jedan od organizatora akcije, pokazuje na jedine tri bele vrbe u parku.

"Međutim nisu mogle da se vide jer je sve bilo u žbunju. Zato je ideja bila da ovu čitavu parcelu očistimo zajendo sa Komunalcem", Sadžakov.

Među učesnicima akcije najviše je bilo gimnazijalaca koji su i više nego uspešno raspršili brojne predrasude o svojoj generaciji.

"Pozvala nas je profesorka biologije da pomogonemo da se uredi park. Većina mog društva se odazvalo. Od kako smo upisali Gimnaziju učlanili smo se u Eko tim tako da smo već imali slične akcije. Nije teško raditi", sa puno entuzijazma kaže šesnaestogodišnja Dunja Makša.

Goga i Zoltan, majstori kotlića i varjače vrednim akcijašima spremili su ukusan gulaš sa testom koji je u trenu odagnao umor od napornog rada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.