Aktivisti: Opljačkan prostor DC

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2014, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktivisti: Opljačkan prostor DC

Aktivisti novosadskog Društvenog centra (DC) saopštili su da su prostorije u kojima se do nedavno nalazio taj centar postale meta lopova.

U saopštenju se upozorava da aktivisti mogu samo nemo da posmatraju kako se ono što su stvarali ruinira i krade.

"Kroz jedan od prozora, provalnici su ušli i nesmetano obavili krađu. Poštujući pečat, nismo ulazili da proverimo razmere štete pa trenutno možemo da kažemo i da se nadamo da je ukraden samo bojler, a šteta pričinjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prozorima i kupatilu", piše u saopštenju.

U njemu se dodaje i da se taj prostor uništava i da propada od kraja avgusta, kada je iz njega rešenjem novosadskog JP Poslovni prostor iseljenjen DC.

"Mi iz eksterijera, dok pokušavamo kroz pravni sistem Srbije da ostvarimo svoja prava, posmatramo kako se još jedna zdrava i konstruktivna inicijativa zatire i kako se čeka sneg da pokrije praznoću i mrtvilo koje ostaje iza svega", zaključili su novosadski aktivisti.

Oni su upozorili i da institucije, kojima se obraćaju, pokazuju neverovatan stepen ignorancije i nezainteresovanosti i konstatovali da se pravno i formalno stvar nije pomakla od tačke početka.

Aktivisti su poručili da je Novom Sadu potreban Društveni Centar i da neće dozvoliti njegovo trajno zatvaranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Zapečaćeni Društveni centar postao meta lopova

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2014

Aktivisti Društvenog centra, koji se mesecima bore protiv zatvaranja prostorija u kojima delaju već dve godine, kažu da su te prostorije u nedelju opljačkane i da je ukraden bojler..."Provalnici su divljali nekoliko dana da bi na kraju uspeli nesto i da ukradu. Zapravo, u nedelju smo sve primetili,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.