Zavšen prvi dan jesenjeg zasedanja skupštine

Izvor: Studio B, 01.Okt.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavšen prvi dan jesenjeg zasedanja skupštine

Poslanici Skupštine Srbije završili su prvi radni dan jesenjeg zasedanja, a sednicu će nastaviti sutra raspravom o predloženom zakonu o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme.

Početak zasedanja počeo je svečano, uz intoniranje himne i Gardu Vojske.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički obrazložila je više zakonskih predloga, među kojima i izmene zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku i poreskoj administraciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Izmene Zakona o javnoj svojini predviđaju produžetak roka za upis prava javne svojine autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne uprave sa 3 na 5 godina. Kada je reč o izmeni Zakona o poreskom postupku i poreskoj adminsitraciji, propisana je obaveza podnošenja poreske prijave iskjučivo u elektronskom obliku u određenim rokovima za različite poreske obaveze. Vlada će intenzirvirati poresku naplatu i u skadu sa tim raditi na izmeni propisa, rekla je ministarka Udovički.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici o uvozu i izvozu oružja

Izvor: B92, 02.Okt.2014, 00:47

Skupština Srbije nastaviće sednicu raspravom o predlogu Zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme...Cilj predloženog zakona je, kako je naveo predlagač, uspostavljanje kontrole izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme, a nova rešenja određuju uslove izvoza i uvoza, transport i tranzit...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.