ZBOG OPTUŽBI NA RAČUN DIKOVIĆA: Advokat Vujačić podneo krivičnu prijavu protiv direktorke FHP

Izvor: Kurir, 01.Feb.2015, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG OPTUŽBI NA RAČUN DIKOVIĆA: Advokat Vujačić podneo krivičnu prijavu protiv direktorke FHP

Sandra Orlović je iznela identične dokaze za svoju izjavu koji su izneti i 2012. godine, a koje je tužilaštvo za ratne zločine odbacilo kao neosnovane

BEOGRAD - Advokat Svetozar Vujačić saopštio je danas da je u svojstvu građanina podneo krivičnu prijavu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo Sandre Orlović zbog optužbi koje je iznela protiv načelnika generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dikovića.

U saopštenju je navedeno da je Orlovićeva na konferenicji 29. januara ove godine optužila Dikovića da je kao komandant 37 motorizovane brigade učestvovao u ratnim zločinima na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine, čime je, prema Vujačiću, učinila krivično delo lažnog prijavljivanja.

Vujačić podseća da je iznela identične dokaze za svoju izjavu koji su izneti i 2012. godine, a koje je tužilaštvo za ratne zločine odbacilo kao neosnovane."Ovakvim iznošenjem neistine na teret načelnika generalštaba VS izazvala je veliku uznemirenost kod građana, pa predlažem da se u pred krivičnom postupku, utvrdi autentičnost, inkrimisane izjave, prijavljene i potom pokrene krivični postupak protiv iste (Sandre Orlović)", naveo je Vujačić u razlozima za podnošenje krivične prijave.

Izvršna direktorka Fonda Sandra Orlović 29. januara na konferenciji za novinare navela je da je ta organizacija došla do podataka koji jasno ukazuju da su u zločine počinjene na Kosovu u selima Rezala, Staro Čikatovo, Donja Zabela i Gladno Selo umešani pripadnici 37. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije na čijem je čelu bio Diković.Zastupnik Dikovića advokat Đuro Čepić saopštio je nakon toga da je Tužilaštvo za ratne zločine još 2012. godine potvrdilo da se protiv načelnika Generalštaba VS ne vodi nikakav postupak, niti da je on prijavljen kao učesnik nekog ratnog zločina.Zbog ranijih navoda o njegovoj umešanosti u ratne zločine Diković je 2012. godine podneo tužbu protiv Fonda za humanitarno pravo i tadasnje direktorke Nataše Kandić, a proces je u toku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.