Vulin: Dok je Vučić vrhovni komandant vojske, a ja ministar odbrane, SRBIJA neće biti član NATO

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Dok je Vučić vrhovni komandant vojske, a ja ministar odbrane, SRBIJA neće biti član NATO

Na vojnom poligonu u Alabinu nedaleko od Moskve održana je finalna trka u tenkovskom biatlonu kojoj su prisustvovali ministri odbrane Rusije i Srbije Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin, a srpski tenkisti zauzeli su šesto mesto.

Šojgu i Vulin razgovarali su o saradnji u oblasti odbrane i vojne industrije, a srpski ministar odbrane rekao je da migovi stižu po planu, do kraja godine, kao i tehnika koja će pripasti kopnenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojsci.

Vulin je rekao da je još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna i da neće biti član nijednog vojnog saveza, prenosi RTS.

"Dok je Vučić vrhovni komandant vojske i predsednik Republike Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član NATO-a, nijednog vojnog saveza, baš kao što nikada nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji", rekao je Vulin.

On je istakao i da će se u svakoj odluci voditi racuna o interesima Srbije na prvom mestu, navodeći da su interesi Srbije da ima najbolje moguće odnose sa Ruskom Federacijom, kao i da je to rekao svom sagovorniku.

Vulin je preneo i lične pozdrave vrhovnog komandanta vojske i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i poziv njegovom kolegi Vladimiru Putinu da zajedno iduće godine obeleže godišnjicu proboja Solunskog fronta, "vremena kada smo zajedno pobeđivali i kada smo se zajedno borili".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   NATO

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TENKOVSKI BIATLON: Rusi najbolji tenkisti, Srbinu „Čelični karakter“ (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 12.Avg.2017

Tenkisti Vojske Srbije Dejanu Miljkoviću uručeno je priznanje za „Čelični karakter“ na trećim Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji Tenkisti Vojske Srbije Dejanu Miljkoviću uručeno je priznanje za „Čelični karakter“ na trećim Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.Miljković...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.