Izvor: Danas, 05.Feb.2016, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Diković sa generalom Bridlavom

Beograd - - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu, u razgovoru sa generalom Filipom Bridlavom, komandantom Savezničke (NATO) komande za operacije, da će saradnja Vojske Srbije sa NATO, u okviru programa Partnerstvo za mir, biti unapređena u cilju dalje izgradnje kapaciteta za doprinos međunarodnom miru i stabilnosti.

Vučić je izrazio zadovoljstvo i dobrom saradnjom sa KFOR, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << međunarodnim mirovnim snagama na Kosovu i Metohiji pod vođstvom NATO, saopšteno je iz Vlade Srbije. On je istakao da KFOR ima ključnu ulogu u zaštiti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao garant njihove bezbednosti, kao i u očuvanju stabilnosti u regionu.

General Bridlav je potvrdio da će KFOR i ubuduće odgovorno ispunjavati svoje obaveze u očuvanju bezbednosti na Kosovu i Metohiji. On je dodao da postoji mnogo mogućnosti za unapređenje saradnje NATO sa Vojskom Srbije, koju je ocenio kao veoma profesionalnu. Sa generalom Bridlavom razgovarao je i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković. On i komandant Savezničke komande za operacije i Evropske komande Oružanih snaga SAD saglasili su se da je bezbednosna situacija na ovim prostorima stabilna, ali da postoje određeni izazovi koji takvo stanje mogu prevedu u neko drugo, neželjeno.

Bilo je reči i o našoj saradnji, u kojoj Vojska Srbije, u okviru Partnerstva za mir, iz pozicije ustavno određene neutralnosti sarađuje i sa NATO i sa svima drugima u cilju stvaranja i podizanja sopstvenih kapaciteta radi odgovora na eventualne krize na bilo kom prostoru, rekao je Diković. General Bridlav je istakao da NATO u potpunosti poštuje vojnu neutralnost Srbije i raduje se produbljivanju već jakih odnosa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.