Vučić: Mi moramo biti spremni za svaku odbranu zemlje

Izvor: RTS, 23.Jul.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Mi moramo biti spremni za svaku odbranu zemlje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, posle učestalih terorističkih napada, da se svet kreće u čudnom smeru, a da mi moramo da budemo spremni i za borbu protiv terorizma i za svaku drugu odbranu zemlje, zbog čega će 1.500 vojnika biti vrhunski obučeno i opremljeno.
Oni će, kako je rekao premijer prilikom obilaska kasarne "Rastko Nemanjić" u Pančevu, imati najbolju moguću obuku i opremu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Ocenivši da je nemačka država jako dobro reagovala na jučerašnji napad u Minhenu, Vučić je rekao da je jako teško sprečiti "psihopate" da izvrše napade.
"Koja služba je mogla da pretpostavi šta planira neki psihopata, kao što je to bio slučaj u Nici", rekao je premijer, dodajući da je bolje udariti "zmiju u glavu", ali da je to posao za velike sile, a da smo mi mali i da je bolje da se mi ne mešamo.  
Vučić je kazao da je ponosan na vojsku, kao i na policiju, i da je veoma zadovoljan što nikada bolje nisu sarađivali, dodajući da je uveren da će i zajedno raditi u odbijanju terorističkih i svakog drugog napada na Srbiju.
Prema njegovim rečima, narednih meseci i godina bićemo, kako po oružju, tako i obučenosti pripadnika vojske i policije, sve pripravniji da odgovorimo svakom potencijalnom agresoru i teroristi.

Vučić je kazao da je u Pančevu video najteže i najzahtevnije vežbe koje su izveli pripadnici specijalne brigade bez strunjače, ne štedivši sebe.
On je ukazao da je dao nalog za prijem dodatnih 200 pripadnika specijalne brigade.
"Svi će imati najbolju pancirnu zaštitu, puške, dnevne i noćne nišane", najavio je Vučić dodavši da je razgovarao i o pojačanom radu naših bespilotnih letelica, koje će za godinu dana biti i naoružane.
Najavio je kupovinu novih helikoptera nemačko-francuske proizvodnje, kako bi se rešio transport vojske, a onda će se preći na borbene helikoptere.
S tim u vezi je najavio nastavak saradnje sa Ruskom federacijom, ali i Kinom, dodavši da je kineska donacija i čamac koji koristi specijalna brigada.
"Država mora hitro da reaguje, a čestitao bih nemačkim policajcima na brzoj i hitroj reakciji. Tako želimo i mi", podvukao je on.

Vučić je posetio jutros specijalnu brigadu kopnene vojske u kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu.
U kasarni su premijera, ministre odbrane i unutrašnjih poslova Zorana Đorđevića i Nebojšu Stefanovića, dočekali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i počasni stroj.
Specijalna brigada prikazala je svoje sposobnosti u borbi protiv terorista, oslobađanju talaca iz zaposednute zgrade, kao i borilačke veštine.
Vučić je imao priliku i da vidi naoružanje i vojnu opremu koje koristi ta brigada.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“IMA KO DA NAS BRANI OD TERORISTA”: Vučić u poseti ELITNIM SRPSKIM SPECIJALCIMA! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Jul.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u kasarni "Rastko Nemanjić" Specijalne brigade Vojske Srbije u Pančevu...U kasarni su premijera, ministre odbrane i unutrašnjih poslova Zorana Ðorđevića i Nebojšu Stefanovića, dočekali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.