Vojska Srbije i Jumko sklopili ugovor za šivenje novih uniformi

Izvor: RTS, 29.Nov.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije i "Jumko" sklopili ugovor za šivenje novih uniformi

Vojska Srbije je sa kompanijom "Jumko" iz Vranja potpisala ugovor vredan 213 miliona dinara za šivenje novih vojnih uniformi, čime je ukupna vrednost ugovora koje je Vojska sklopila sa tom kompanijom u ovoj godini dostigao 900 miliona dinara.
Ministar odbrane Bratislav Gašić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je prisustvovao potpisivanju ugovora u "Jumku" koji danas obeležava i 55 godina postojanja, rekao je da je Vojska Srbije u protekle tri godine sa tom kompanijom skopila ugovore o šivenju novih uniformi ukupne vrednosti od dve milijarde dinara, čime je Vojska Srbije postala najznačajniji poslovni partner "Jumka".

"Činjenica je da bez vojske i bez njene pomoći "Jumko" sada ne bi imao ovakav jubilej. U ovoj godini sklopljeni su ugovori od 900 miliona dinara, sledeće godine očekujemo da taj iznos bude manji ali širimo asortiman koji je potreban Vojsci Srbije", rekao je Gašić i dodao da Vojska od "Jumka" namerava da naruči 45.000 letnjih pantalona, kao dela uniforme koji nije obnavljan od 1991.godine.
Gašić je rekao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije prilikom nabavke uniformi i opreme daju apsolutni prioritet domaćoj proizvodnji, kao i da je "Jumko" jedan od značajnih dobavljača vojske, ali da Vojska Srbije nije nadležna za "Jumko" u smislu predstojeće privatizacije.
Direktor kompanije "Jumko" Goran Đorđević je novinarima rekao da kompanija stabilno posluje i da je u toku izrada uniformi po ugovorima za Finsku i Makedoniju, kao i da se "Jumko" priprema za privatizaciju za koju se očekuje da bude sprovedena pronalaženjem strateškog partnera.

Đorđević je naveo da se zajedno sa Ministarstvom privrede intenzivno pregovara sa potencijalnim strateškim partnerom za "Jumko", ali nije naveo koja je kompanija taj strateški partner.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo odbrane i "Jumko" potpisali vredan ugovor

Izvor: Studio B, 29.Nov.2015

Kompanija Jumko i Ministarstvo odbrane potpisli su danas ugovor o saradnji vredan 213 miliona dinara, a tom činu prisustvovao je ministar odbrane Bratislav Gašić...Ugovor su potpisali direktor Direkcije Ministarstva odbrane za nabavku i prodaju pukovnik Aleksandar Bukvić i generalni direktor Jumka...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.