Vojska Kosova ništa dobro neće doneti ni srpskom ni albanskom narodu

Izvor: BKTV News, 20.Apr.2017, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Kosova ništa dobro neće doneti ni srpskom ni albanskom narodu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da bi formiranje ilegalne oružane formacije na teritoriji Srbije predstavljalo pretnju za bezbednost u čitavom regionu.

On je rekao da je i samo pominjanje mogućnosti o uspostavljanju oružanih snaga na KiM suprotno Rezoluciji 1244 SB UN, mandatu Kfora i Ustavu Srbije, te da predstavlja pokušaj podsticanja novih tenzija i novih sukoba.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />On je dodao da to ne može doneti ništa dobro ni srpskom ni albanskom narodu, pogotovo u trenutku kada se daju izjave o prekrajanju granica, o stvaranju fašističke velike Albanije na teritoriji naše zemlje, u trenutku kada predsednik parlamentarnog odbora za bezbednost u pokrajinskoj skupštini Daut Haradinaj govori o tome kako u našoj južnoj pokrajini Srba ne treba da bude.

Ðurić ističe da se Srbija tome oštro protivi i snažno zalaže za poštovanje vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova, prema kojem je u pokrajini, u odsustvu Vojske Srbije koja formalno ima pravo da tamo bude, jedina vojna sila Kfor.

"Tako treba i da ostane", rekao je Ðurić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Formiranje vojske Kosova pretnja za ceo region

Izvor: N1 televizija, 20.Apr.2017

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da bi formiranje bilo kakve oružane formacije na teritoriji Srbije, odnosno stvaranje vojske Kosova, predstavljalo pretnju bezbednosti u čitavom regionu, dodajući da iz Brisela još nema informacija kada bi mogao biti nastavljen...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.