Izvor: Blic, 25.Okt.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA AKCIJE VS I MUP Uhvaćeno 15 krijumčara iz Srbije, za petoro se JOŠ TRAGA

Zajedničke snage Vojske Srbije i MUP-a, u saradnji sa policijskim upravama iz Pirota, Vranja i Zaječara, uhvatile su, u poslednjih deset dana, 15 osoba koje su pokušale da ilegalno prokrijumčare 236 migranta, dok se za pet još uvek traga.

Među otkrivenim krijumčarima 11 je iz Srbije, dvojica su državljani Bugarske i po jedan iz Pakistana i Holandije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Najviše ilegalnih migranata koji su uhvaćeni zajedno sa krijumčarima je iz Avganistana, njih 94, Iraka 51, Pakistana 43 i Sirije 34, a ostali su iz Šri Lanke, Bangaldeša, Ruande i Ugande.

Četvorici krijumčara određen je pritvor do 30 dana, za četvoricu je određeno zadržavanje do 48 sati, četvorica su puštena da se brane sa slobode, dok je za trojicu nadležni tužilac utvrdio da nema elemenata krivične odgovornosti.

ORGANIZOVANE GRUPE, HILJADE EVRA I DECA KRIJUMČARI Ovako funkcioniše švercovanje migranata u Srbiji

U poslednjih deset dana, privremeno je oduzeto 19 putničkih i tri kombi vozila, koje su krijumčari koristili za prevoz ilegalnih migranata.

Od početka angažovanja Zajedničkih snaga do danas, Vojska Srbija i MUP su otkrili 13.051 migranata koji su ilegalno pokušali da pređu državnu granicu. Od tog broja, njih oko 12.000 odustalo je od namere ilegalnog prelaska po uočavanju pripadnika vojske i policije, podseća se u saopštenju.

U 64 različite akcije, do sada su uhvaćena 73 krijumčara, dok se za 17 i dalje traga. Oni su pokušali ilegalno da prevezu na sever Republike Srbije više od 1.100 migranata.
Pogledaj vesti o: Vranje,   Zaječar

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.