U subotu Otvoreni dan na aerodromu Batajnica

Izvor: RTS, 29.Sep.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U subotu Otvoreni dan na aerodromu Batajnica

Na vojnom aerodromu Batajnica 1. oktobra biće održana manifestacija Otvoreni dan u organizaciji 204. vazduhoplovne brigade, a posetioci će imati priliku da ogledaju izložbu vazduhoplova, tehnike i naoružanja, kao i letački program.
U programu učestvuju avioni MiG-29, Supergaleb G-4, Lasta, Utva kao i helikopteri Gazela i Mi-8/17B5.
Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, program će otvoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije izvodeći padobranske skokove sa zastavama Srbije i Vojske Srbije.
Manifestacija Otvoreni dan se realizuje sa ciljem prikaza obučenosti pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane (RViPVO) i Vojske Srbije za izvršavanje zadataka iz dodeljenih misija a tradicionalno je posvećena svim ljubiteljima vojnog vazduholovstva i vojne tehnike, učenicima osnovnih i srednjih škola kao i široj javnosti.
U programu će, pored 204. vazduhoplovne brigade, učestvovati i pripadnici drugih jedinica RViPVO, pripadnici Specijalne brigade i Centra za letna ispitivanja sa aerodroma Batajnica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.