Švajcarska, uhapšen pripadnik bivše OVK

Izvor: RTS, 01.Maj.2016, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska, uhapšen pripadnik bivše OVK

Prema optužnici pravosuđa Srbije, švajcarske vlasti uhapsile su kosovskog Albanca, koji se kao pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova tereti za ratne zločine nad srpskim civilima, prenose prištinski mediji, pozivajući se na švajcarske.
A. S. uhapšen je u svom stanu u Cirihu, a kosovska ambasada u Bernu zatražila je objašnjenje.
Intervenisao je i kosovski ministar pravde Hajredin Kući, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pismom upućenim švajcarskom ministru Simonetu Somarugi.
Prema navodima švajcarskih medija, vlasti Srbije traže izručenje A. S, čemu se on protivi, tvrdeći da je nevin.
Srpske vlasti optužuju A. S. da je kao pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova činio ratne zločine nad srpskim civilima u dva sela na Kosovu.
U pismu Somarugi, Hajredin Kući navodi da je zbog navodnih dela zločina nadležan sud na Kosovu, a ne sud susedne države.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švajcarska: Uhapšen pripadnik bivše OVK

Izvor: B92, 01.Maj.2016

Cirih -- Prema optužnici pravosuđa Srbije, švajcarske vlasti uhapsile su kosovskog Albanca, javlja RTS...On se kao koji se kao pripadnik bivše OVK tereti za ratne zločine nad srpskim civilima, prenose prištinski mediji, pozivajući se na švajcarske...A. S. uhapšen je u svom stanu u Cirihu, a...

Nastavak na B92...

Švajcarska: Uhapšen član bivše OVK, Srbija traži izručenje

Izvor: Vesti-online.com, 01.Maj.2016

Prema optužnici pravosuđa Srbije, švajcarske vlasti uhapsile su kosovskog Albanca, koji se kao pripadnik bivše tzv. Oslobodilačke vojske Kosova tereti za ratne zločine nad srpskim civilima, prenose prištinski mediji, pozivajući se na švajcarske...A. S. uhapšen je u svom stanu u Cirihu, a kosovska...

Nastavak na Vesti-online.com...

Švajcarska: Uhapšen pripadnik bivše OVK

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2016, 06:44

Prema optužnici pravosuđa Srbije, švajcarske vlasti uhapsile su kosovskog Albanca, javlja RTS...On se kao koji se kao pripadnik bivše OVK tereti za ratne zločine nad srpskim civilima, prenose prištinski mediji, pozivajući se na švajcarske...A. S. uhapšen je u svom stanu u Cirihu, a kosovska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.