Sutra proslava 100. godišnjice Rečne flotile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2015, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra proslava 100. godišnjice Rečne flotile

Centralna proslava stote godišnjice Rečne flotile i stvaranja vojnih rečnih jedinica u Srbiji biće održana sutra na Keju žrtava racije u Novom Sadu, najavila je Vojska Srbije.

Rečna flotila proslavlja 6. avgust kao Dan Rečne flotile i Dan roda rečnih jedinica u znak sećanja na 1915. godinu, kada je kod beogradske Čukarice porinut prvi srpski ratni brod "Jadar".

Pre centralne proslave biće otkriven spomenik heroju Aleksandru Beriću, komandantu ratnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broda Rečnog monitora "Drava" u istoimenoj kasarni u Novom Sadu.

Rečna flotila Kopnene vojske namenjena je za dejstva na unutrašnjim plovnim putevima. Komanda Rečne flotile se nalazi u Novom Sadu, a jedinice su stacionirane osim u tom gradu i u Beogradu i Šapcu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Minutom ćutanja počela generalna proba proslave jubileja RF

Izvor: Press, 05.Avg.2015

Generalna proba proslave stote godišnjice Rečne flotile (RF) Vojske Srbije (VS), održana je danas na Keju žrtava Racije u Novom Sadu, a počela je minutom ćutanja za Srbe poginule pre dve decenije u akciji "Oluja". ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.