Sutra pocinje jesenje zasedanje parlamenta uz Gardu i himnu

Izvor: Press, 30.Sep.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra pocinje jesenje zasedanje parlamenta uz Gardu i himnu

Redovno, jesenje zasedanje Skupštine Srbije počeće sutra, a sednica, koju je zakazala predsednica parlamenta Maja Gojković, počeće u svečanom ambijentu - uz postrojenu jedinicu Garde Vojske Srbije i intoniranje himne "Bože pravde".
Gojković je sazvala sednicu sa 11 tačaka dnevnog reda, među kojima su i Predlog zakona o izvozu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uvozu naoružanja i vojne opreme, Predlog zakona o izmenama Zakona o javnoj svojini i Predlog zakona o izmeni Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje je podnela Vlada Srbije.



Među predloženim tačkama je i potvrđivanje više međunarodnih sporazuma, kao što su Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Drugi Projekat razvoja zdravstva Srbije) između Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Moldavije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

Raspravljaće se i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Alžir o uzajamnoj razmeni i zaštiti tajnih podataka u oblasti odbrane.

Pred poslanicima će biti i Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada broj 94 o radnim klauzulama javnih ugovora, Predlog zakona o potvrđivanju Protokola uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije, sa jedne strane i Evropskih zajednica i njihovih država članica, sa druge strane, kojim se uzima u obzir pristupanje Hrvatske Evropskoj uniji.

Na dnevnom redu biće i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Saveta ministara Albanije o veterinarskoj saradnji.

Na prvoj redovnoj sednici razmatraće se i predlozi dve odluka - o dopuni Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora skupštine, koji je podnela Poslanička grupa SNS i o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora skupštine, koji je podnela Poslanička grupa DS.

Redovna zasedanaja parlamenta ne mogu trajati duže od 90 dana.

Prema Zakonu o Narodnoj skupštini, parlament se sastaje u dva redovna zasedanja godišnje - prvo redovno zasedanje počinje prvog radnog dana u martu, a drugo redovno zasedanje prvog radnog dana u oktobru.

Poslovnik o radu parlamenta regulisao je ko i na koji način zakazuje sednice, pa tako u tom skupštinskog aktu piše da sednicu parlamenta u radovnom zasedanju saziva predsednik Narodne skupštine pisanim putem, po pravilu najmanje sedam dana pre dana određenog za početak sednice.

Dnevni red sednice predlaže predsednik parlamenta, a u predlog dnevnog reda mogu se uvrstiti samo oni predlozi akata koji su podneti u skladu sa Ustavom, zakonom i poslovnikom.

Sednica skupštine može biti sazvana i u roku kraćem od sedam dana, ali je u tom slučaju predsednik parlamenta dužan da na početku sednice obrazloži takav postupak.

Sednice se, po pravilu, održavaju utorkom, sredom i četvrtkom, od 10 do 18 sati, s pauzom od jednog časa, a ukoliko predsednik skupštine proceni da postoje opravdani razlozi, poslanici mogu da rade i drugim danima, kao i duže od propisanog radnog vremena.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: SNS protiv Zojinog zakona

Izvor: B92, 01.Okt.2014, 00:31

Skupština Srbije počela jesenje zasedanje, a na dnevnom redu je izmena zakona o javnoj svojini i o poreskom postupku. DS i Nova negoduju zbog dnevnog reda...Redovno zasedanje počelo je uz postorajavanje garde i intoniranje državne himne u Domu Narodne skupštine, kako je utvrđeno Zakonom o Narodnoj...

Nastavak na B92...

JESENJE ZASEDANJE SKUPŠTINE: Prva sednica počela uz postrojenu gardu i Bože pravde

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014

Predsednica parlamenta Maja Gojković je sazvala sednicu sa 11 tačaka dnevnog reda, među kojima su i Predlog zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme, Predlog zakona o izmenama Zakona o javnoj svojini i Predlog zakona o izmeni Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji..BEOGRAD...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.