Susret ministara odbrane Srbije i Mađarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret ministara odbrane Srbije i Mađarske

Nadamo da će Vlada Republike Mađarske podržati naš stav da Kosovu nema mesta ni u Unesku, kao ni u Interpolu, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. On se danas u Subotici sastao sa mađarskim kolegom Ištvanom Šimičkom, a dva ministra su konstatovala da istorijski visok nivo odnosa dve zemlje prati i saradnja dve vojske koje će u septembru imati zajedničke vojne vežbe u Srbiji.

Međusobnom saradnjom do sigurnije budućnosti s obe strane granice – rezime je današnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovora ministara odbrane Srbije i Mađarske u Subotici.

Osim o vojnoj saradnji, za koju je ocenjeno da je na visokom nivou, dva ministra su razgovarala i o migrantskoj krizi, gde je Šimičko ocenio da je Srbija privatila jako veliki teret, dok je Vulin dodao da taj teret naša zemlja neće prebacivati susedima.

Takođe su se složili da su manjine u dve zemlje, Srbi u Mađarskoj i Mađari u Srbiji most saradnje dve zemlje čiji su odnosu na istorijsko visokom nivou.

"Mi smo se složili da naša zajednička budućnost je samo u obostranoj saradnji i, kako vidim, i srpska i mađarska vlada je maksimalno privržena tim ciljevima", rekao je Šimičko.

"Zahvalio sam se Vladi Mađarske na tome što su njeni vojnici i dalje prisutni u velikom broju, 373 vojnika se nalaze u sastavu KFOR-ovog kontigenta na Kosovu i Metohiji i preneo naš politički stav da je za nas smanjivanje KFOR-a, baš kao ni ukidanje misije UNMIK", dodao je Vulin.

Saradnja dve vojske biće nastavljena kroz dve zajedničke vojne vežbe koje su zakazane za septembar u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Subotica,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Do kraja godine povećanje plata pripadnicima vojske

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2017, 10:40

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će do kraja godine biti povećane plate pripadnicima vojske, ali i u sektoru bezbednosti..."Do kraja godine očekujemo značajno povećanje plate ne samo kada su u pitanju pripadnici vojske, već i pripadnici čitavog bezbednosnog sektora....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.