Suđenje bivšim kadetima Vojske Srbije 30. septembra

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje bivšim kadetima Vojske Srbije 30. septembra

Predsednik Osnovnog suda u Despotovcu Jovan Velisavljević najavio je u utorak da će u tom sudu 30. septembra početi suđenje kadetima Vojske Srbije za tragediju koja se dogodila na poligonu Pasuljanske livade. Tragedija se dogodila 18. juna 2012. godine kad je poginulo dvoje kadeta, a petoro je povređeno.

U Osnovnom sudu u Despotovcu sudiće se bivšim kadetima VS Mladenu Milosavljeviću iz Aleksinca, Štefanu Milosavljeviću iz Novog Sada, Nikoli Garabiljeviću iz Šapca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i Milanu Karišiku iz Hajdučice, za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, precizirao je Velisavljević.

Optužnicu zastupa Osnovno tužilaštavo u Despotovcu, a sudskim većem će predsedavati sudija Blagica Milojević, istakao je Velisavljević i napomenuo da "tužilaštvo ulazi u predmet i počinje sa zastupanjem optužnice".

Za tu tragediju optužen je i major VS Vinko Žnidrašič, saradnik u nastavi na katedri za taktiku Vojne akademije, za krivično delo nepreduzimanja mera za obezbeđenje vojne jedinice.

Žnidrašiču se sudi pred Višim sudom u Jagodini, a počelo je 24. juna i biće nastavljeno 17.spetmebra, rekao je zamenik javnog tužioca Višeg tužilaštva u Jagodini Mimomir Vasić, koji zastupa optužnicu.

Žnidrašič je na prvom susretu sa sudijom Višeg suda u Jagodini negirao krivicu.

- Sve se u početku vodilo pred Višim sudom u Jagodini (i za kadete), tamo je sprovedena istraga, a zatim je postupak razdvojen - rekao je Velisavljević.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.