Srpski vojnici odlično obučeni

Izvor: Akter, 28.Apr.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vojnici odlično obučeni

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković je ocenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju sve zadatke u multinacionalnoj operaciji UN na Kipru

General Diković obišao je pripadnike Vojske Srbije angažovane u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) i ocenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju sve zadatke i da su odlično obučeni.

Obilazak je počeo u kampu snaga UN "Sent Ištvan" >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u kiparskom selu Atijeno, gde je Diković razgovarao sa zamenikom komandanta Sektora 4, koji je ujedno i komandant mađarskog kontingenta na Kipru, i sa pripadnicima Vojske Srbije.

U bazi "Stefan Nemanja", u kojoj je smešten vod Vojske Srbije, komandir voda kapetan Marko Marković referisao je Dikoviću o zadacima voda, nadležnostima i obavezama u toku misije i organizaciji života i rada.

Potom je Diković obišao zonu odgovornosti srpskog voda u Sektoru 4.

U kampu "General Štefanik", Dikovića je dočekao potpukovnik Jaroslav Bitala, komandant Sektora 4.

U Srpskom klubu u ovom kampu Diković je razgovarao sa pripadnicima srpskog kontingenta.

Diković je ocenio da pripadnici Vojske Srbije profesionalno izvršavaju sve zadatke u ovoj multinacionalnoj operaciji, da su odlično obučeni i osposobljeni i da svojim radom i vojničkim odnosom prema zadacima dostojno predstavljaju Srbiju.

Pripadnici Vojske Srbije prvi put su upućeni u misiju UNFICYP 21. oktobra 2010. godine.

Da sada je u ovoj misiji bilo angažovano 368 pripadnika Vojske Srbije, a trenutno je u misiji 46 pripadnika.

Diković će u toku dana obići pripadnike Vojske Srbije u Libanu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.