Srpski mirovnjaci u Libanu odlikovani medaljama UN

Izvor: Press, 13.Okt.2015, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski mirovnjaci u Libanu odlikovani medaljama UN

U bazi Miguel De Servantes u Libanu, u sektoru "Istok" multinacionalne operacije UNIFIL, dodeljene su medalje plavim šlemovima iz Srbije, Španije, El Salvadora i Brazila, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.
       U misiji UNIFIL u Libanu trenutno je angažovano 177 srpskih mirovnjaka. Reč je o najbrojnijem kontingentu Vojske Srbije, a njihova zamena planirana je za kraj novembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Za postignute rezultate u izvršavanju zadataka u toj mirovnoj operaciji, komandant UNIFIL-a general-major Lućiano Portolano odlikovao je komandanta srpskog kontingenta majora Vladana Parezanovića.  Medalje štabnim oficirima, pripadnicima Elementa nacionalne podrške i voda za podršku uručio je brazilski admiral Flavio Masedo, dok su pripadnicima pešadijskog voda medalje uručili indonežanski pukovnik Jotanabej Am i libanski pukovnik Talib Hanadeh. Komandant UNIFIL-a zahvalio je pripadnicima odlikovanih kontingenata na izuzetnim rezultatima u izvršavanju zadataka, a vladama njihovih zemalja na želji i mogućnosti da održe i osnaže kapacitet te multinacionalne operacije. Završni deo svečanosti obeležio je defile jedinica španskog, salvadorskog i srpskog kontingenta, pri čemu, kako je saopšteno, "zvuk našeg strojevog koraka nikog nije ostavio ravnodušnim". Srpsku trobojku u počasnom vodu nosio je kapetan Dalibor Veljković, a u svečanom defileu pešadijski vod srpskog kontingenta predvodio je poručnik Bratislav Milenković.  Srpsku zastavu uz intoniranje himne Bože pravde, na jarbol ispred komande multinacionalne brigade, podigao je desetar Dalibor Đokić.  Osim brojnih istaknutih zvanica, ambasadora, atašea, pripadnika libanskih vlasti i verskih lidera svečanosti je prisustvovao šef civilnog dela misije Volfgang Vejszeger. 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.