Srpski mirovnjaci na Maliju bezbedni

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski mirovnjaci na Maliju bezbedni

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji se nalaze u Maliju, gde je danas napadnuta baza snaga za održavanje mira Ujedinjenih nacija, bezbedni su i sigurni rekao je za "Blic" portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Napad u kome su poginule tri osobe, izvršen je na kamp  u Kidalu na severu Malija. Srpski mirovnjaci, a reč je o tročlanom medicinskom trening timu,  su na drugom kraju zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Svi pripadnici Ministarstva odbrane i vojske Srbije koji se nalaze u Maliju su bezbedni i nesmetano obavljaju svoje dužnosti. Mi smo angažovani u trenažnoj misjiji Evropske unije  u Maliju na drugom kraju zemlje u odnosu na mesto gde se dogodio napad na bazu UN - kaže Krivokapić.

Teroristi gađali bazu UN raketama

Prema rečima neimenovanog zvaničnika iz Misije UN u Maliju, u napadu su poginula dva pripadnika mirovnih snaga UN i jedan civil.

- Naš kamp u Kidalu su rano jutros napali teroristi raketama -rekao je zvaničnik UN i dodao da su poginuli pripadnici mirovnih snaga UN iz Ugande.

Drugi neimenovani izvor iz UN izjavio je AFP da je u napadu povređeno 14 osoba.

Portparol snaga UN u Maliju (MINUSMA) Olivije Salgado izjavio je ranije danas za Rojters da se napad dogodio oko 04.00 sat i po srednjoevropskom vremenu.

- Četiri ili pet raketa je uletelo u bazu. Nekoliko ljudi je ranjeno, ali je isuviše rano govoriti o preciznim brojkama - naveo je Salgado.

Francuski vojnici i snage UN pokušavaju da stabilizuju bivšu francusku koloniju, gde su islamistički militantni 20. novembra islamisti napali hotel u prestonici i ubili 20 ljudi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBI U MALIJU ŽIVI I ZDRAVI: Naš tročlani medicinski tim bezbedan posle napada na bazu UN!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2015

BEOGRAD - Jovan Krivokapić, portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije potvrdio je za Kurir da je tročlani srpski medicinski tim pri misiji EU u Maliju dobro i da nije bio u bazi koju su granatirali teroristi, ubivši troje i ranivši 20 osoba..."Naši su bezbedni. U pitanju je tročlani medicinski...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.