Srpska vojska i američki marinci u zajedničkoj vojnoj vežbi

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska vojska i američki marinci u zajedničkoj vojnoj vežbi

U bazi "Jug" kod Bujanovca pripadnici vojski Srbije, SAD i četiri zemlje regiona pokazali su završnog dana vojne vežbe "Platinasti vuk 15" visok stepen obučenosti za izvršavanje mogućih zadataka u mirovnim misijama.

Vojna vežba "Platinasti vuk 15"

 

Na vežbi je angažovano oko 360 pripadnika Vojske Srbije, marinaca SAD, vojski Bugarske, Makedonije, Rumunije i Hrvatske, te srpske Žandarmerije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
 

Prikazani su vojno-policijski postupci na kontrolnom punktu UN, kao i način reagovanja u slučaju demonstracija i "neubojiti oružje", odnosno oružje koje ne nanosi smrtonosne povrede.

 

"Platinasti vuk 15" je osmišljen tako da se pripadnici vojski zemalja učesnica, u okviru zajedničkog angažovanja, obuče za efikasnu upotrebu neubojitog oružja i planiranje i izvršenje zadataka u operacijama očuvanja mira u multinacionalnom okruženju, preneli su beogradski mediji.

 

Vežbi je prisustvovao srpski ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, te strani vojni izaslanici akreditovani u Srbiji. Vežba je počela polovinom novembra.

Međunarodna vojna vežba u Bujanovcu

 

Baza "Jug" nalazi se na brdu Cepotina, udaljenom više od pet kilometara od Bujanovaca i planirano je da preraste u međunarodni Centar za obuku pripadnika oružanih snaga za učešće u multinacionalnim operacijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.