Provera stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije juče u toku dana počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.



U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje koja će se realizovati do 27. juna na više lokacija u Srbiji.



Za vreme trajanja provere biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije. U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice.



Cilj provere je sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost.

Provera operativnih sposobnosti počela je uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru, i intervencijom ka ugroženom objektu.



U nastavku je izvršena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi „Jezerska Mahala“, posednutom objektu „Gornji Vrtogoš“, kao i na bazi „Jug“ uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem preveženi sa Vlasinskog jezera na bazu „Jug“.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nenajavljena provera snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2017

Po naređenju načelnika Generalštaba Vojske Srbije počela je provera operativnih sposobnosti dela stalno zadejstvovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane...U pitanju je delimična, vanredna i nenajavljena terenska provera koja će se realizovati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.