Ponosan sam što sam vrhovni komandant ovakve vojske

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ponosan sam što sam vrhovni komandant ovakve vojske"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić lzjavio je da je Vojska Srbije i ove godine dokazala da je temelj, stub i krov društva i ukazao da je vojni sistem zasnovan na hijerarhiji i subordinaciji i da nije lanac u kojem je svaka karika jednaka.

Nikolić je na prijemu povodom Dana Vojske čestitao svim pripadnicima VS praznik navodeći da su njeni pripadnici godinu proveli časno i da je vojska dokazala da je temelj ovoga društva. On je u Predsedništvu Srbije rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << smo ove godine imali nesreću o kojoj svi pripadnici Vojske, kako je rekao, treba dobro da razmisle i da shvate da je vojni sistem zasnovan na hijerarhiji i subordinaciji i da nije lanac u kojem je svaka karika jednaka.

- Ako vi u Vojsci to shvatite onda ne treba niko drugi da vam daje bilo kakav savet - rekao je Nikolić.

On je kazao da će njegovo predsednikovanje biti ispunjeno ponosom što je bio vrhovni komandant ovakve vojske, a da će biti još ponosniji ako vojska ne bude suočena ni sa kakvim izazovima koji bi ih naterali da ne samo srcem i mudrošću nego i hrabrošću i oružjem brane našu zemlju.

- Na nama je da učinimo sve da te upotrebe ne bude, a na vama da se dobro priremite i obučite da ne može da vas iznenadi čak i ako toga bude - rekao je Nikolić.

Dodao je da je vojska ponikla iz naroda, da nikada nije imala nikakve nesuglasice sa narodom kojem služi i da od nje narod očekuje spas kada ga nema niodkuda.

Kako je rekao Vojska ima razloga da slavi svoj dan, oslonjena na pretke, na ono što su sve srpske vojske kroz istoriju činile i na ono što je očekuje i što, naglasio je, zna da će časno i profesionalno činiti i ubuduće.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.